Programma’s

Edith!

Edith!’, een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

The show must go on, wat er ook gebeurt.

Komt dat zien! Komt dat zien! Edith Gassion, nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wilde zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding: zingen, zingen, zingen !

Door haar chansons leren we haar beter kennen en via haar muziek doorlopen we haar hele leven. Milord, Hymne à l’amour, Mon Homme, La Marseillaise, Rien de Rien, Une enfant, Padam…

Edith Piaf, een vrouw met vele facetten.

Bekijk de trailer.

Les Triadours
Een kleine greep uit de vele reacties:

– ‘Hartverwarmend en ontroerend mooi.’

– ‘Een zangeres met passie. Een pianiste die de piano tot leven doet komen, en ook haar man doet niet onder voor de twee vrouwen. Met drie brengen ze een voorstelling om niet te vergeten. 

‘Een prachtig en aangrijpend concert!’

Retour Bxl-Paris

Retour Bxl-Paris’ een concert met liedjes van Edith Piaf en Jacques Brel, twee iconen van het Franse chanson.

Edith Piaf, het mussenmeisje, zag het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs. Jacques Brel werd geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Twee bijzondere persoonlijkheden met een grote passie voor het leven, het verlangen om met hun chansons ‘echt’ iets te vertellen en de onstuitbare drang om tot het uiterste te gaan.

‘Retour Bxl-Paris’, een onvergetelijke rit met wondermooie  songs zoals Jezebel, Bruxelles, L’homme à la moto, Marieke, A quoi ca sert l amour, …

Een duik in het leven en werk van deze twee  onvergetelijke grootheden.

Bekijk de trailer.

Les Triadours

Vive la vie

Met Vive la Vie brengen we een programma vol vrolijke, romantische, brutale, herkenbare, eigenzinnige, swingende, melancholische, maffe chansons van diverse Franse artiesten.

Van Le poinçonneur des Lilas van Serge Gainsbourg tot Paris s’éveille van Jacques Dutronc. 

Trenet, Piaf, Brassens, Boris Vian, Juliette Gréco, Brel en andere beroemde chansonniers zullen natuurlijk ook niet ontbreken.

f7