Biografie

Les Triadours

Mireille Vaessen

Mireille Vaessen zingt al van kleins af aan: intieme liefdesliedjes, jazz, blues, Franse chansons, … Veel verschillende stijlen, met als gemene deler dat de muziek en de teksten haar raken.

Ze studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien heeft ze vele watertjes doorzwommen: op tournee met Hugo Claus, locatietheater in Duitsland, muziektheater zowel voor kinderen als volwassenen. Ze speelde in het circus en ze gaat op pad als Poëziemevrouw, gewapend met een ukelele. Ze zingt geregeld samen met de Moonlovers en treedt op in het Kleinkunstprogramma ‘Mens durf te leven’. Bij Les Triadours zingt Mireille de chansons.

Martine de Kok

Martine de Kok is een singer-songwriter met een geheel eigen stijl. Ze studeerde ook Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck, en vervolmaakte daarna haar pianospel aan de Jazz-Studio. Ze schildert en tekent met een eigen unieke signatuur; Ze heeft haar eigen band, waarmee ze twee platen en een EP uitbracht. In het verleden werkte ze samen met o.a. Herman van Veen, en tegenwoordig schrijft, componeert en speelt ze geregeld bij verschillende theatergezelschappen (FroeFroe, Het Gevolg…) Een echte Homo Universalis dus. In dit muziekprogramma speelt ze piano en accordeon, en ze zingt.

Sam Pasternak

Sam Pasternak speelt vanaf zijn acht jaar viool en ging al snel met zijn vader mee optreden. Met een uitgebreid repertoire van popklassiekers en volksliederen schuimden ze menig café chantant af. Hij leerde Mireille kennen in de rockband Moj Owsi, waarmee ze tourden tot in Chicago. Samen met Mireille speelt hij meestal gitaar of piano. Bij Les Triadours wisselt hij die instrumenten af met viool en cello.

“Samen muziek maken, dat is wat we het liefste doen.”